11. jan, 2015

När Egon stormade runt knuten passade vi på att vara inne hos fåren och förbereda inför lamningen. Vi satte upp väggfästen och monterade ihop lamningsboxar, nu är det bara värmelampor som fattas sedan kan lammen komma.

Stormen har som väl är inte gjort så mycket skada hos oss som på andra håll i södra Sverige vilket va väldigt skönt men Gustaf har ändå varit ute hela dagen och röjt fram vägar från nedfallna träd.

Bertha har nu blivit sig själv igen efter hennes döfödda valp. Hon bär inte runt på gosedjur och hon är full av energi som vanligt! :) 

 

2. jan, 2015

Den 27 december började Bertha få små värkar och inga va gladare än vi! Men det hela slutade tyvärr endast med en döfödd hane. Väldigt tråkigt men det viktigast är att Bertha mår bra! Enligt veterinären i Helsingborg hade vi bara maximal otur. Bättre lycka nästa gång! 

26. dec, 2014

Nu närmar det sig valpning! Bertha är trött och vill inte vara ute några längre stunder, hon ligger helst här och sover. Hennes temp dalar upp och ned, jag tror det blir valpar rätt snart! 

17. dec, 2014

Den 13 januari är den första tackan beräknad till att börja lamma och det känns riktigt roligt och intressant! Mitt första år som fårägare och allt känns bara så rätt! Detta är min grej :-) Idag har det varit full fart med djuren, städning och julgodistillverkning! Men var är den härliga vintern? Allt jag önskar mig just nu är -3 grader, sol och bort med allt slask på gårdsplanen! 

Berthas mage växer sakta men säkert! Imorgon står valplåda på schemat :-)